Caprylic/Capric triglyceride

Köp caprylic/capric trigliceride 500g (OBS! Fri frakt)

Köp caprylic/capric trigliceride 1kg (OBS! Fri frakt)

Caprylic/Capric triglycerides är ren naturprodukt. Tillverkad av kokosfett. Food grade (kan ätas). Lättflytande, tunn olja. Nästan färglös. Neutral.

ANVÄNDNING

Sun care produkter, hudkräm och lotion, body butter, smink, läppcerat (lipbalm), bad och kroppsolja, massageolja. Används som fettämne i krämer som ska vara feta (nattkräm för ansiktet, handkräm, body butter). Passar på äldre, torr eller känslig hud.  Används för produktion av örtolja (lavendel, johannesört, ringblomma) för massageolja eller framställning salvor.

FUNKTION

Mjukgörare och återfuktare i naturkosmetik. Mjukgör och skyddar som annat fett men utan att lämna en fet känsla på huden. Förbättrar sensoriska egenskaper hos feta produkter och lämnar en len silkeskänsla. Kan med fördel ersätta en del av fettet i produkten (kokosfett eller olika vegetabiliska butter t. ex mango eller shea) och ge en mindre flottig känsla vid användning. Underlättar att kräm ska sprida ut på huden. Fungerar bra i krämer som passar för torrare hud och täcker bra, men utan att vara kladdig att smörja in. Stabiliserar kosmetiska produkter vid låga temperaturer. Löser sig snabbt in i huden och lämnar ingen hinna av rester kvar på huden. Löser upp UV-filters och underlätta tillverkning av solkrämer med hög solskyddsfaktor.

INCI

caprylic/capric triglyceride

ANDRA NAMN

Caprylic/Capric triglyceride säljs under olika handelsnamn: MIGLYOL 812 N, Myritol, Neobee, Pelemol, Tegosoft CT, Crodamol GTCC, Akoline MCM

FÖRVARING OCH HÅLLBARHET

Hållbarhet: minst 2 år, längre vid förvaring i kylskåp

EGENSKAPER

Utseende: klar medelviskös olja, lättflytande, nästan utan färg och doft.

  • 1 dl väger ca 100g
  • 1 msk (15 ml) väger ca. 15g
  • 1 tsk (ca 5 ml) väger ca. 5g