Naturlig läppcerat med Lipex L'sens

 

Ingredienser baserade på naturliga råvaror är grund för riktiga naturprodukter. En del av våra ingredienser är livsmedelsgodkända och använd i livsmedel. Passa på att tillverka naturkosmetik som är ofarlig att äta. Good enough to eat! Receptet är förbättrad med Lipex® L'sens som är 100% vegetabilisk ingrediens för naturkosmetik. Den förbättrar läppglans av läppbalsam / läppcerat och ger bra återfuktning.

Olivolja   85-70%
Lipex L'sens   3%
Gult bivax   15-35%
Eterisk olja   några droppar

Bivax kan du köpa här ...

50g gult bivax (OBS! Fri frakt)
100g gult bivax (OBS! Fri frakt)

Lipex® L'sens kan du köpa här ...

Lipex L'sens 100g (OBS! Fri frakt)

Värm upp olivolja till 60-70C i ett vattenbad. Blanda i gult bivax och rör om. När all bivax är smällt blanda i Lipex® L'sens och börja kyla ned. Ta vattenbad från spisen. Rör om medan massan kyls ned. Förberedd förpackningar. När blandningen är runt 35-40C blanda i eterisk olja (valfritt).

Du kan använda tea tree olja som har både doft och är renande eller annan eterisk olja. Olivolja ska vara av bästa kvalité, helst extra jungfruolja. Den har behaglig doft och är färglös.

Istället för olivolja kan man använda druvkärnolja. Druvkärnolja är mindre fet än olivolja och har mjukgörande och skyddande egenskaper.

Vill man ha extra fet och skyddande läppcerat för utomhusaktiviteter (fjällvandring, skidåkning osv.) använd jordnötsolja i stället för olivolja.